Om Hammam og Fouta

Et hamam-håndklæde er oprindeligt et håndklæde fra Tunesien, som traditionelt har været benyttet til at slynge om kroppen i en sauna. I dag ses håndklæderne især omkring middelhavslandene, hvor de eksempelvis i Frankrig kaldes fouta.

 

Her i Danmark har fouta/hammam vundet indpas enten som strandtæppe, dug, sarong, sofaplaid, picnictæppe, sengetæppe, inventar til badeværelset, vinterbadning eller ovenpå din yogamåtte. Fouta/hammam er et alsidigt produkt, og det underbygges blot af størrelse og lette stof. Hammam-håndklæderne fylder næsten ingenting og kan derfor let tages med i enten rejsetasken eller sportstasken uden at optage plads.

 

Fouta/hammam bør lægges i kold vand 12 timer inden brug, for at få den soft og den får sin rette tørreevne. Fouta/hammam er vævet i 100 % bomuld, absorberer godt og tørrer lynhurtigt. Derfor er det fantasktisk som standtæppe, hvor du hurtig ryster sandet af.

 

Fouta/hammam bør vaskes på 40 grader og ikke kommes i tørretumbler.

Vores originale fouta er kvalitetskontrolleret, så standarden af bomuld og vævning er høj og ensartet. Desuden er de godkendt af de tunesiske myndigheder.

 

Størrelsen er 100 x 200 cm og vi har mange flotte modeller i skønne farver.

Der vil være mulighed for, at få brodereret logo eller navn på mod et ekstra beløb og køb af en mængde, kontakt os venligst på info@franskdeluxe.dk